Corona tips
Bewust leven

Drie leuke Corona tips

Al sinds begin 2020 houdt het COVID-19 virus de hele wereld zijn greep. Iedereen weet dan ook de volgende vijf basisregels:

  1. Werk zoveel mogelijk thuis;
  2. Houd 1,5 meter afstand;
  3. Was vaker je handen;
  4. Nies en hoest in je elleboog;
  5. Gebruik papieren zakdoekjes.

Om de situatie toch iets dragelijkere te maken schrijven wij graag in deze blog drie andere corona tips die leuk, verassend of uniek zijn. Want ondanks de sombere tijd is het belangrijk om lichtpuntjes te zien en menen een lach op een gezicht te brengen.

Draag vrolijke mondkapjes

Het Nederlandse straatbeeld is voornamelijk heel medisch. Iedereen draagt de normale witte mondkapjes. Toch kun je hetzelfde effect hebben met leuke mondkapjes waarmee je anderen en jezelf niet besmet. Breng een glimlach op iemands gezicht met een ludiek tekst of een grappige afbeelding. 

Wordt een echte quizmaster

Waar je voorheen overal zo naar toe kon is dat tijdens corona wel anders. Vrienden en familie spreek je minder vanwege de coronaregels. Wanneer je elkaar telefonisch of via beeldbellen spreekt is het gesprek nog weleens snel afgelopen. Want wat heb je de afgelopen tijd allemaal beleefd? Thuis zitten, Netflix kijken en andere dingen die je vooral thuis moest doen. Organiseer dus een quiz waardoor je toch een leuke tijd samen doorbrengt. Geen zin om er eentje te maken? Doe dan mee aan de vele quizzen die worden georganiseerd. Gegarandeerd een leuke tijd! 

Altijd schone handen

Heb je weleens gehoord van een hand gel pocketbac? Simpel gezegd is een klein handgel flesje die je overal mee kunt nemen omdat het in je broekzak past. Doordat je handgel gemakkelijk in je broekzak kan doen of in je handtas heb je altijd schone handen. Vele gaan namelijk in het bos wandelen aangezien openbare gelegenheden door de overheid zijn gesloten. In het bos heb je dan ook geen waterkraan of handgelpompje om de handen schoon te maken. Hoe ideaal is het dan dat je hangel binnen handbereik hebt. Even een leuke voorlopende hond aaien of een houten hekje open doen op de wandelroute? Maak gelijk je handen weer goed schoon en voorkom dat jezelf besmet wordt met het virus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *