Buiten zijn is gezond
Beweging,  Bewust leven

Buiten zijn is gezond! (2021 update)

Wist je dat veel buiten zijn je mentale en fysieke gezondheid een boost kan geven? Veel van ons hebben een druk bestaan, veel deadlines en eindeloze verplichtingen. En… weinig tijd om te ontspannen. Naar buiten gaan is een goede oplossing! Even in de tuin zitten of een wandeling maken in de buitenlucht is goed voor lichaam en geest.

Goed voor je geheugen

Allereerst bevordert de buitenlucht het kortetermijngeheugen. Uit onderzoek blijkt dat je geheugen beter werkt wanneer je buiten bent. De reden? Je hebt minder afleiding! Hierdoor kom je ook meer tot rust. Buiten zijn zorgt er daardoor ook voor dat je meer concentratie hebt en dat je een stuk alerter en scherper bent. Buiten zijn heeft dus ook positieve invloed op je creativiteit en probleemoplossend vermogen.

Goed voor je weerstand

Een ander voordeel is dat je je immuunsysteem kunt verhogen door veel naar buiten te gaan. De natuur geeft een boost aan je weerstand. Zo kun je die vervelende verkoudheid en griep ontlopen, en ontwikkel je ook meer immuniteit voor andere ziektes.

Zoals je zelf misschien al wel weet, is dat ons lichaam geen vitamine D aan kan maken. Daarom hebben we factoren van buitenaf nodig om voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Denk aan vitamine supplementen, maar ook aan blootstelling aan de zon. Of vitamine D het antwoord is tegen Covid-19 is natuurlijk de vraag, maar het kan geen kwaad. En als je dan toch in de zon zit of loopt, vergeet dan geen zonnebrand op je gezicht te smeren. Je gezicht is, dankzij de herfst en winter, niet meer gewend aan de blootstelling aan scherpe zon. Kies er daarom voor om je gezicht te beschermen.

Buiten kunnen zitten in alle weersomstandigheden

Helaas hebben we in Nederland vaak te maken met kou en regen. Hoe je ervoor kunt zorgen dat je toch regelmatig naar buiten kunt gaan? Een lamellendak biedt een goede oplossing! Een lamellendak functioneert als terrasoverkapping en creëert een buitenruimte waar het vanaf de eerste lentedagen tot laat in het najaar aangenaam te vertoeven is. Op de warme dagen kun je de terrasoverkapping het inzetten als zonwering. Op de regenachtige dagen heb je geen last van neerslag (waar we in Nederland helaas vaak last van hebben) en heb je het hele jaar een plekje om buiten te kunnen zitten.

One Comment

  • gezondheid blogger

    Ik hou ervan om bezig te zijn met mijn gezondheid en lichaam. Lees daarom graag sites en blogs zoals die van jou, die me inspiratie geven of nieuwe ideeen om sportief bezig te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *