Personal trainer
Afvallen,  Beweging

Waarom jij moet sporten met een personal trainer

Sporten is de basis van een gezonde levensstijl. Voldoende beweging is namelijk niet alleen goed voor je fysieke gesteldheid, maar ook voor je mentale gesteldheid. Genoeg reden dus om van de bank te komen en te gaan sporten. Toch is het niet voor iedereen even eenvoudig om gezond bezig te zijn. Een personal trainer inschakelen is daarom misschien wel de beste keuze die je kunt maken. Wij vertellen je waarom jij een personal trainer moet inschakelen.

1. Extra motivatie

Voor veel mensen is de extra motivatie die een personal trainer geeft de belangrijkste reden om voor een personal trainer te kiezen. Als jij moeite hebt om jezelf aan te zetten tot sporten en ook het idee hebt dat jij niet het maximale uit je workouts haalt, is een PT echt iets voor jou. Omdat jij altijd een afspraak maakt voor een workout, zal je deze niet zo snel meer overslaan. Dit zorgt voor een consequent ritme wat na verloop van tijd zorgt voor maximaal resultaat. Bovendien pusht een trainer jou tijdens de workout tot het maximale. 

2. Gevarieerd bewegen

Een ander groot voordeel van een persoonlijke trainer is dat hij een mooi schema voor jou opstelt op basis van jouw wensen en doelen. Zo voorkom je dat je altijd maar in het wilde weg aan het sporten bent en na een tijdje verveeld raakt. Jouw trainer maakt een schema zodat iedere workout weer een beetje anders is. Bovendien wordt er hier ook gelijk rekening gehouden met de intensiteit van een training. Een personal trainer weet namelijk precies in welke mate je de oefeningen zwaarder kunt maken, zonder dat het risico op blessures toeneemt.

3. Hulp bij voeding

Gezonde voeding is minstens net zo belangrijk als voldoende beweging. Toch wordt dit door veel mensen vergeten. Een personal trainer helpt jou niet alleen bij het opstellen van een trainingsschema, maar ook een voedingsschema. Uiteraard hoef je echt niet alleen maar gezond te eten, maar je zult zien dat een dergelijk schema je wel helpt om meer bewust te zijn van wat je eet. Na verloop van tijd weet jij precies wat jouw lichaam nodig heeft om goed te presteren en is het ook helemaal niet erg als je af en toe een cheatday hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *