waarom een zwangerschapskussen
Bewust leven

Waarom een zwangerschapskussen ideaal is

Als je zwanger bent dan verandert je lichaam elke dag en komt er een hoop op je af. Zo moet je verschillende spullen halen voor je kleintje en misschien moet de babykamer ook nog ingericht worden (klik hier voor inspiratie). Vaak wordt er aan van alles gedacht voor de baby, maar een zwangerschapskussen kopen ontbreekt nog wel eens op het to do lijstje. Vraag jij jezelf af waarom een zwangerschapskussen nodig is? In dit artikel geven we meerdere redenen waarom een zwangerschapskussen ideaal is en in elke zwangerschap van pas komt!

Dé oplossing voor een goede nachtrust tijdens je zwangerschap

Het kan best nog wel eens lastig zijn om tijdens je zwangerschap goed te slapen. Je buik groeit dagelijks en vaak krijg je te maken met lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan vermoeide benen of rugpijn. Dit alles bevordert je nachtrust niet, waardoor goed slapen tijdens je zwangerschap vaak een uitdaging is. Een zwangerschapskussen biedt uitkomst en helpt voor een betere nachtrust. Zo’n kussen ondersteunt in de nacht je buik, waardoor je er minder last van ervaart. Slaap je graag op je buik? Dan is een zwangerschapskussen helemaal een must. Het kussen kan namelijk je buik begeleiden, terwijl jij in deze houding slaapt.

Een zwangerschapskussen komt altijd van pas

Een zwangerschapskussen gebruik je niet alleen als je zwanger bent, maar ook na de bevalling. Eigenlijk op elk moment van je zwangerschap kan dit kussen uitkomst bieden. Tijdens je zwangerschap zorgt een zwangerschapskussen vooral voor een betere (nacht)rust. Het helpt om comfortabeler te slapen, maar ook het bankhangen is met dit kussen comfortabeler. Zelfs tijdens de bevalling kan een kussen handig zijn, bijvoorbeeld bij het vinden van de juiste houding om je weeën op te vangen. Na de bevalling kan het zwangerschapskussen weer als voedingskussen gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *