Vrouw met overgewicht
Afvallen

Tip om van overgewicht af te komen

Zoals vele inmiddels weten schuilen er vele gevaren achter het leiden aan overgewicht. Mensen met overgewicht hebben een verhoogde kans op diabetes en kunnen daarnaast een verhoogd cholesterolgehalte en een verhoogde bloeddruk ervaren. Deze factoren vergroten dan weer de kans op verschillende hart- en vaatziektes zoals een hartinfarct. Tevens hebben mensen met overgewicht een verhoogd risico op het krijgen van kanker.

Daarnaast is het ook nog zo dat het overgewicht vaak voor extra gewrichtsproblemen kan zorgen. Een goede tip is om eens afvalshakes te proberen. Wat zijn dit precies?

Maaltijd vervangen

Een typisch eiwit-shake-dieet vervangt één of twee maaltijden per dag door een vooraf gekochte of gemaakte shake gebaseerd op soja of weiproteïnepoeder aangelengd met bijvoorbeeld water of melk. Veel mensen die willen afvallen gebruiken water omdat het geen calorieën toevoegt.

Of je een dieet wilt volgen op basis van een afvalshake is natuurlijk een persoonlijke zaak, maar je kunt overgewicht verminderen door het gebruik van een afvalshake doordat de calorie inname wordt verminderd. En omdat een afvalshake minder calorieën bevat dan een maaltijd die je normaal gesproken eet zul je zeer waarschijnlijk resultaat zien.

Bovendien, wanneer je eiwitinname verhoogt met een afvalshake help je het lichaam om spiermassa te behouden. En een lichaam met meer spieren zal over een hele dag weer meer calorieën verbranden dan een lichaam met meer vet

De verschillende afvalshakes

Er zijn verschillende soorten afvalshakes met verschillende proteïnen. Het type afvalshake dat je kiest kan een verschil maken in het al dan niet slagen van je afslankplannen. Sommige eiwitpoeders bevatten namelijk meer calorieën dan andere en zijn zodoende mogelijk niet bevorderlijk voor gewichtsverlies.

Lees ook: Recept: zoete aardappel frietjes uit de airfryer

Dus wat is het beste eiwitpoeder voor je afvalshake om gewicht te verliezen? Calorieën zijn belangrijk, dus controleer van te voren altijd het etiket met alle voedingsinformatie. Wellicht dat je minder calorieën nodig hebt dan sommige merken bieden. Onderstaand een aantal populaire opties:

  • Wei: wei is een melkeiwit dat zowel essentiële als vertakte aminozuren (BCAA’s) bevat die nuttig zijn voor het opbouwen van spieren. Weipoeder bevat 11-15% eiwit. Weiconcentraat bevat 25-89% eiwit en wei-idolaat bestaat voor ten minste 90% uit eiwit.
  • Caseïne: caseïne komt ook voor in melk en zorgt voor een langzamere afgifte van aminozuren om te helpen bij het herstellen en opbouwen van spieren. Om deze reden gebruiken sommige sporters dit eiwitpoeder voor en tijdens een training.
  • Soja: als je lactosevrij of veganistisch eiwitpoeder nodig hebt, dan is soja waarschijnlijk de beste keuze. Soja bevat alle essentiële aminozuren.
  • Erwt: nog een populaire optie voor mensen die zoeken naar een lactosevrij, vegetarisch of veganistisch product. Erwteneiwit is ook een compleet eiwit. Wanneer je gaat vergelijken houdt er dan rekening mee dat meer proteïne niet altijd beter is. Zorg voor de juiste hoeveelheid proteïne voor gewichtsverlies en spieronderhoud, maar niet dusdanig dat de extra energie het dagelijkse calorietekort weer opheft.

Tot slot: houdt hier rekening mee

Houd er rekening mee dat een afvalshake geen maaltijd is, maar een maaltijdvervanger. Het kan voor je lichaam dus zeker in het begin een kleine schok zijn om bijvoorbeeld over te gaan van 3 maaltijden naar 1 of 2 per dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *