outdoor kleding
Uncategorized

Wandelen: rustgevend en gezond!

Voor een ieder die graag wat meer wilt bewegen en ook nog eens een echte natuurliefhebber is, is wandelen de ideale bezigheid. Je bent lekker in beweging, haalt een frisse neus en kan rustig genieten van een mooie omgeving. Super gezond dus! Een echte wandelaar heeft hier wel de juiste uitrusting voor. Een lang stuk wandelen valt namelijk niet te onderschatten. Een goede wandelaar traint natuurlijk veel om lange wandelingen aan te kunnen, maar de juiste uitrusting is eigenlijk minstens zo belangrijk. Lees deze tips om goed voorbereid op pad te gaan!

Goede schoenen zijn essentieel

Tijdens een wandeling belast je je voeten natuurlijk het meest. Zorg er dus te allen tijde voor dat je hier goede schoenen voor draagt! Dit kan je namelijk enorm veel pijn en blaren aan je voeten schelen en slechte schoenen kunnen ook nog eens een krampaanval triggeren. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. De ene wandelschoen is de andere niet, per type wandeling heb je namelijk een andere soort schoen nodig. Het verschilt namelijk enorm of je op een vlak stuk loopt of bijvoorbeeld een bergwandeling maakt. Je kan je hier bij een outdoorwinkel natuurlijk in laten adviseren. Om blessures te voorkomen is het dus zeker aan te raden om hier goed naar te kijken!

Denk aan je kleding 

De beste tip op het gebied van kleding aan wandelaars is om veel laagjes aan te trekken. Je weet namelijk nooit hoe het weer zich zal ontwikkelen gedurende de dag. Als je jezelf namelijk te warm aankleedt, zal de wandeling geen prettige ervaring zijn. Je bent dan voornamelijk bezig met puffen en zweten in plaats van van de omgeving genieten. Als je jezelf echter te koud aankleedt, kun je enorm verkouden of ziek worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je juist gaat wandelen om gezonder bezig te zijn. Online kan je tegenwoordig makkelijk terecht voor een breed aanbod aan outdoor wandelkleding

Zorg voor een EHBO-kit

outdoor kledingOok tijdens een wandeling kunnen er ongelukken gebeuren. Zorg er dus voor dat je altijd een EHBO-kit bij je hebt voor als je bijvoorbeeld een wond moet dichten of een blarenpleister nodig hebt. Deze tip klinkt natuurlijk voor de hand liggend, maar wordt helaas toch nog veel vergeten. Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *