podotherapie
Beweging

Verhelp pijnklachen met podotherapie

Heeft u weleens last van uw voeten of heeft u problemen met lopen? Dan kan een bezoek aan een professionele podotherapeut u helpen. Hoewel voeten een van de meest belangrijke onderdelen zijn van het lichaam, krijgen ze vaak niet de aandacht die ze verdienen. Een voet bestaat uit 26 botten, een tal van gewrichten, banden en spieren. En het kan dus zijn dat een van deze onderdelen ervoor zorgen dat u niet meer goed kunt lopen of klachten ervaart tijdens het bewegen. Voeten zijn de belangrijkste lichaamsonderdelen waardoor u kunt bewegen. Maar dat realiseren mensen zich niet vaak. Voeten worden verstopt in gympen, laarzen of andere schoeisel. Verkeerde schoenen kunnen zorgen voor veel problemen aan de voeten. En dan komt een podotherapie Zaandam om de hoek kijken.

Podotherapie Zaandam, wat houdt het in?

Een professionele podotherapeut helpt u bij klachten die voortkomen doordat voeten niet goed functioneren en je over een afwijkend looppatroon beschikt. Vaak gaat het dan om pijn die mensen ervaren aan voeten, maar ook aan de enkels, knieën of aan de rug. Bij podotherapie Zaandam proberen ze deze klachten op te lossen Daarnaast geven ze bij podotherapie Zaandam preventief advies om in de toekomst problemen te voorkomen. Ook behandelen ze bij podotherapie Zaandam huid- en nagelaandoeningen als u niet bij een medisch pedicure terecht kan.

Een behandeling volgen

Bij podotherapie Zaandam hebben ze diverse behandelingen voor het verzorgen en behandelen van klanten aan de voeten. Zo kunt u er terecht voor tapen, schoen- en zoolcorrecties en ortheses. Het maken van een orthese is specialistisch werk want het bestaat uit het maken van hulpmiddelen ter correctie van bepaalde pezen of spieren of als je er teveel word bewogen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een kniebrace of een breukband. Hierin is de podotherapeut van podotherapie Zaandam gespecialiseerd in. Daarnaast voeren ze behandelingen uit zoals het verwijderen van eelt en likdoorns of wondbehandeling. Wanneer u last van klachten heeft kun u direct een afspraak maken voor podotherapie Zaandam. U heeft geen verwijzing van de huisarts meer nodig. Dit komt omdat de professionele podotherapeut een onder de Wet BIG beschermde titel is. Deze wetgeving geeft aan welke zorgverleners welke zorg mogen verlenen. U kunt gemakkelijk een afspraak voor podotherapie Zaandam maken via de website. Tijdens de eerste afspraak wordt eerst de klachten bekeken en vertelt de professionele podotherapeut wat hij voor u kan betekenen. Daarna kunnen de behandelingen voor podotherapie Zaandam starten. Voor u het weet bent u weer op de been en kunt u met gemak weer uw schoenen dragen zonder pijn te ervaren.

2 Reacties

  • Maria ten Hoeve

    Bedankt voor het schrijven van dit artikel. Erg vervelend als je voeten een beetje scheef staan en je last krijgt met lopen, of het doorschiet naar je rug zoals bij mij het geval is. Mijn pedicure heeft mij doorverwezen naar de podoloog om te kijken of zooltjes mij kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *