Zoete aardappel frietjes recept
Gezonde voeding

Recept: zoete aardappel frietjes uit de airfryer

De airfryer is erg populair. In vrijwel elk huishouden is er wel eentje terug te vinden. Iedereen wordt blij van het idee om een lekkere snack op te warmen in de airfryer. Broodjes, hartige snacks en natuurlijk: krokante frietjes! Je kunt ze kopen, maar ook zelf maken. Een gezonde en lekkere snack hoeft namelijk niet van ver te komen. En al helemaal niet als je zoete aardappelen in huis hebt.

Dit is wat je nodig hebt

Zo maak je zoete aardappel frietjes uit de airfryer

Verwarm de airfryer tot 180 graden. Zo wordt de zoete aardappel namelijk direct blootgesteld aan een constante, warme temperatuur. Als de airfryer aan het voorverwarmen is, kun je de zoete aardappel schillen. Oneffenheden haal je ook direct weg, zodat je straks mooie egale frietjes hebt.

Nadat je de schil hebt verwijderd, snijd je de zoete aardappelen in schijfjes. Trek in extra knapperige frietjes? Snijd de schijfjes dan zo dun mogelijk. Leg de schijfjes vervolgens op hun rug, zodat je er dunne repen uit kunt snijden. Leg de reepjes in een schaal of op een bord zodat je je kruiden kunt toepassen.

Strooi op gevoel wat paprikapoeder en chilipoeder over de frietjes in de kom. Houd er wel rekening mee dat chilipoeder pittig kan zijn. Houd je niet van pittig? Gebruik dan minder chilipoeder of gebruik alleen paprikapoeder. Schud de kom een paar keer heen en weer, zodat de kruiden zich evenredig verspreiden over alle frietjes.

Inmiddels is de airfryer al voorverwarmd en leg je de gekruide frietjes in de bak. Afhankelijk van hoe dun je de frietjes hebt gesneden, bak je ze tussen de 15 en 20 minuten gaar. Schudt de frietjes om de vijf minuten een keer door en houdt de kleur in de gaten. Tussendoor een zoet patatje proeven is natuurlijk het beste juryoordeel!

Eet smakelijk! 

Houd je meer van gewone patat? Je kunt dit recept ook maken met een Bintje! Bij aardappelshop.nl koop je gemakkelijk online aardappelen direct van de boer! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *