Gezonde chocolade
Gezonde voeding

Gezonde chocolade: hoe kun je er mee bakken?

Gezond en chocolade in één zin? Ja, je leest het goed. En dit keer is het geen smoesje dat je aan jezelf verteld om al je chocolade gebruik te verantwoorden. De cacaoboon bezit namelijk over kwaliteiten die bijdragen aan een goede gezondheid. Maar de meeste chocolades die we tegenwoordig kopen worden zo veel bewerkt dat er nog maar weinig overblijft van die gezonde bestanddelen. Daarom is het gebruik van gezonde Acticoa chocolade een uitkomst.

Wat zijn de voordelen van gezonde chocolade?

Wanneer de cacaoboon langzaam wordt geroosterd, blijven er veel meer van zijn goede eigenschappen bewaard. Zo draagt het eten van chocola ineens bij aan een betere doorbloeding in het gehele lichaam doordat het de elasticiteit van de bloedvaten verbeterd. Als dat nog eens geen excuus om chocola te mogen eten.. Daarom kan bakken met deze chocolade ook een geweldige uitkomst zijn. Om dat makkelijker voor je te maken, vindt je hieronder het recept voor gezonde brownies.

Gezond chocolade brownie recept

Wat heb je nodig voor deze brownies;

  • 150 gram amandelmeel
  • 1/4 liter ongezoete appelmoes
  • 250 gram ontpitte dadels
  • 3 middelgrote eieren
  • 75 gram gezonde chocolade
  • 150 gram gehakte hazelnoten
  • 1 theelepel wijsteenbakpoeder

Hoe maak je deze brownies?

  1. Week de dadels in warm water en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet in de tussentijd vast je bakblik van 15 bij 15 centimeter in. 
  3. Stop de geweekte dadels en appelmoes samen in de blender en mix deze tot een mooi geheel.
  4. Verwarm de chocolade tot het gesmolten is.
  5. Doe je dadel/appelmengsel in een beslagkom en voeg hier de chocolade en eieren aan toe. Roer het goed door elkaar.
  6. Voeg nu het meel en het bakpoeder toe. Nogmaals roeren.
  7. Als laatste gaat 100 hazelnoten door het beslag. 
  8. Schep nu het geheel in het bakblik. Sprenkel de laatste hazelnoten over de top heen. 
  9. Zet nu het geheel 45 minuten in de oven. Dek de brownies na 25 minuten af met folie, zodat de bovenkant niet te bruin wordt. 
  10. Snijd de brownies in stukjes. Maximaal 5 dagen bewaren. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *