beginnen met sporten
Beweging

Beginnen met sporten? Deze sporten zijn leuk én effectief!

Wil jij je fitter voelen en een conditie opbouwen? En wil je daar niet mee wachten tot 1 januari? Sporten is niet alleen goed voor het lichaam – door meer te bewegen kan je afvallen én wordt je sterker. Het is ook goed voor een gezonde mindset. Om jou een handje te helpen, hebben we een paar leuke sporten op een rijtje gezet die leuk zijn voor als jij een conditie op wil bouwen!

1. Pilates

Pilates is dé manier om je lichaam niet alleen soepel en flexibel te houden, maar je lichaam wordt er ook een stuk sterker door! Als je denkt dat het te zweverig is, heb je het mis. Want na een uurtje pilates heb je er écht een workout op zitten.

Iemand met een lichaamsgewicht van 70 kilo verbrand tijdens één uur pilates 272 calorieën.

2. Hardlopen

Als je niet vast wil zitten aan een tijdstip of specifieke dag is hardlopen een perfecte sport. Je kiest zelf je rondje uit – een rondje van 10 minuten is een prima begin – en je kan na een aantal weken al veel grotere rondjes hardlopen. Vaak ken je je eigen omgeving goed genoeg en weet je leuke stukjes om te oefenen.

Hoeveel je verbrand hangt niet alleen af van je lichaamsgewicht, maar ook van de lengte van je loop en de weersomstandigheden. Met apps zoals Runtastic of de hardloopapp van Nike krijg je meer inzicht in je verbranding na een rondje hardlopen. Kan je gelijk bijhouden hoeveel je exact hebt hardgelopen!

3. Zumba

Niets is leuker dan sporten in een groep die allemaal gemotiveerd zijn, toch?! Daarom is zumba ook zo’n populaire sport onder beginnende sporters. De groepslessen zorgen ervoor dat je wel van je bank af moét komen. En bewegen op swingende muziek voelt eigenlijk gewoon als een uur lang heerlijk dansen.

Iemand met een lichaamsgewicht van 70 kilo verbrand tijdens één uur zumba 426 calorieën.

4. Fietsen

Sporten – en dus bewegen – betekent niet dat je jezelf altijd in het zweet hoeft te werken. Of je je nu voor een korte tijd intensief inspant (zoals bij een rondje hardlopen) of voor een langere tijd beweegt (zoals een half uur fietsen), je bent in beweging en daar mag je best trots op zijn. Al helemaal als je ziet dat wij Nederlanders gemiddeld 8,5 (!) uur per dag zitten. Dus stap die fiets op en geniet van de natuur en van een moment voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *