Podotherapie
Bewust leven

Last van je voeten? Podotherapie helpt je daarbij

Bedenk hoeveel werk je voeten dagelijks doen. De gemiddelde, matig actieve persoon maakt ongeveer 7.500 stappen per dag. Dat is bijkans vijf keer in je leven rond de evenaar lopen. Wil je je voeten af en toe extra trakteren, dan biedt de podotherapeut Zaandam veel specifieke voordelen.

De podotherapeut Zaandam

Onze voeten worden vaak als vanzelfsprekend beschouwd. Velen van ons besteden er weinig aandacht aan, totdat er problemen ontstaan. En zelfs dan, omdat sommige problemen met voet en onderbenen met tijd, rust en huismiddeltjes verdwijnen, stellen de meesten van ons het zoeken naar professionele hulp uit. Hoe fit je ook bent, je voeten verdienen een traktatie. Als je voet- of onderbenenongemak ervaart, of gewoon bezorgd bent over de gezondheid van je voeten, breng dan een bezoek aan een voet- en enkelspecialist. Overweeg een bezoek aan een podotherapeut in Zaandam om jouw leven gemakkelijker en pijnvrij maken.

Een zorgvuldige diagnose

Podotherapie houdt zich bezig met de preventie, diagnose, behandeling en revalidatie van aandoeningen aan je voeten, enkels en onderbeen. Podotherapie is een geregistreerd en gereguleerd beroep in de gezondheidszorg. Een podotherapeut zal je medische en letselgeschiedenis, schoeisel, beroep en levensstijl in overweging nemen bij het beoordelen en diagnosticeren van de gezondheid van je voeten.  Voetproblemen variëren, maar een podotherapeut Zaandam kan een verscheidenheid aan fysieke therapieën, het gebruik van instrumenten en hulpmiddelen, de toepassing van zalven en het voorschrijven van schoeninzetstukken omvatten.

Loopanalyse

Wanneer je voetkwalen hebt, of mild en aanvaardbaar ongemak dat niet weggaat, wacht dan niet totdat het verergert en maak zo snel mogelijk een afspraak voor een podotherapeut in Zaandam. Een podotherapeut kan bijvoorbeeld een loopanalyse doen, waarmee hij of zij de manier kan bepalen waarop we lopen of rennen. Dit helpt de factoren te identificeren die bijdragen aan verwondingen en helpt bij revalidatie en preventieve zorg. Een loopanalyse omvat analyse van been- en voetbewegingen tijdens het rennen en lopen, drukanalyse, gewrichten en spierbewegingen en het verkrijgen van de exacte voetafdrukken.

Voetverzorging en schoeisel

Een podotherapeut kan de beste schoenen aanbevelen voor je verschillende activiteiten en specifieke behoeften. Voetverzorging is met name cruciaal voor patiënten met langdurige aandoeningen zoals diabetes, reumatoïde artritis, de ziekte van Parkinson en mensen die een beroerte hebben gehad, maar ook voor atleten. Een podotherapeut schrijft schoenen voor die je kunnen helpen voetpijn, blaren, verwondingen, fracturen en algemeen ongemak te voorkomen. Geniet van de voordelen van een podotherapeut in Zaandam en je voeten zullen je bedanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *