zorgverzekering kiezen
Bewust leven

Lees hier hoe je erachter komt welke zorgverzekering het beste is voor jou

Het is weer de tijd van het jaar om te gaan kiezen welke zorgverzekering jij nodig hebt voor het komende jaar. Dit is alleen nog niet makkelijk om te bepalen. Je weet namelijk nooit wat er met je gaat gebeuren in het komende jaar en welke verzekering je daarvoor nodig hebt. Je kunt wel een schatting maken welk en hoeveel risico je neemt. Lees daarom hier hoe je erachter komt welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Wat is je leeftijd en hoeveel risico geeft dit?

Het is misschien erg vanzelfsprekend. Je moet denken aan de leeftijd die je hebt. Logischerwijs heb je als je nog erg jong bent minder te maken met zorg dan als je ouder wordt. In theorie zou je dus een hoger eigen risico moeten nemen als je jong bent en een lager eigen risico terwijl je ouder aan het worden bent. Dit betekent dat je op een realistische manier moet kijken naar hoe je ervoor staat. Stel je bent nu 83 en het afgelopen jaar is er niks gebeurd. Dan kun je denken: laat ik volgend jaar maximaal eigen risico te nemen. Dit is natuurlijk niet slim op deze leeftijd. Schat dus in hoeveel kosten je gaat maken op jouw leeftijd.

Heb je een beroep met veel risico op ongelukken of niet?

Houdt bij de inschatting van je eigen risico ook rekening met je beroep. Werk je in de bouw dan heb je meer kans op ongelukken en klachten aan bijvoorbeeld de rug. Zorg dus dat je in dat geval een laag eigen risico neemt en eventueel aanvullende fysiotherapie. Heb je een baan op kantoor en doe je niet aan contactsport buiten werk dan is de kans dat je zorg nodig hebt kleiner. Het eigen risico zou dus omhoog kunnen. Ga dus na hoeveel risico je loopt met jouw beroep.

Dek je hele gezin met de juiste zorgverzekering

Heb je kinderen? Zit je partner in dezelfde zorgverzekering? Dan is het handig om ook met deze personen rekening te houden. Je wilt je gezin natuurlijk zoveel mogelijk dekken. Zo kan het zijn dat je zelf nooit vaker dan één keer op controle hoeft bij de tandarts. Het kan wel zo zijn dat iemand in je gezin wel meerdere bezoeken nodig heeft. Houdt hier dus rekening mee en dek de overige mensen ook.

Conclusie: hoeveel risico loop je?

Het is uiteindelijk dus de kunst om in te schatten hoeveel risico je in je leven loopt op bepaalde zaken. Als je vaak last hebt van je rug dan is het bijvoorbeeld verstandig om voor fysiotherapie te gaan. Het belangrijkste is dus dat je jezelf een spiegel voorhoudt en gaat kijken naar hoe je als persoon in elkaar zit en wat hier bij past. Zo betaal je in verhouding het minste aan zorg en houd je jezelf gezond.

Nu je deze tips hebt gelezen weet je waar je op moet letten. Nu kun je zorgverzekeringen vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *