lenzenvloeistof kopen
Bewust leven

Lenzenvloeistof

Het maakt voor de keuze voor de juiste lenzenvloeistof nogal wat uit of je harde of zachte lenzen hebt en waarvan de lenzen zijn samengesteld. Nog steeds denkt een grote groep mensen dat het niets uitmaakt welke vloeistof je neemt en dus kiezen zij voor de goedkoopste variant. Een misrekening van de eerste orde en bovendien schadelijk voor je ogen.

Goedkope lenzenvloeistof mist vaak een aantal belangrijke actieve stoffen

Geïrriteerde en droge ogen. Heel veel mensen zijn blij als ze eenmaal thuis zijn de contactlenzen uit kunnen doen. Totaal onnodig, als je maar de goede vloeistof gebruikt. Gebruik je standaard de goedkoopste lenzenvloeistof dan mis je vaak een aantal actieve stoffen, stoffen die vooral voor reiniging van de lens moeten zorgen. Daardoor kan er door bacteriën en door eiwit sprake zijn van een minder scherp zicht en een lens die niet goed gereinigd wordt. Dit kan aan het einde van de dag zorgen voor heel droog aanvoelende ogen en ogen die irriteren. De oplossing? Gewoon de juiste vloeistof gebruiken. 

Veel aandacht voor de lens en veel minder voor de juiste lenzenvloeistof

Vaak is er volop aandacht voor het soort lenzen dat je in je ogen moet dragen, over de goede vloeistof wordt niet of nauwelijks gesproken. Daardoor zijn er mensen die veronderstellen dat het niets uitmaakt welke lenzenvloeistof er gebruikt wordt. En dat is een misvatting van de eerste orde. Uiteraard is dit wel belangrijk. Een goede vloeistof is ingericht op het materiaal waarvan de lens is gemaakt en moet de lens ondersteunen en versterken. Bovendien gebruik je voor de harde contactlens een andere vloeistof dan voor de zachte lens.

Vraag de opticien om raad en advies

Weet je niet welke lenzenvloeistof je dan wel moet gebruiken? Vraag dit aan de opticien, die behalve de opbouw van je lens ook de conditie van je eigen ogen meeneemt in zijn overweging. Er is niet standaard een goede vloeistof, dat verschilt per persoon en per paar ogen. Wat dat betreft is het kiezen van de juiste vloeistof echt maatwerk en iets dat je erg serieus dient te nemen. Hoe cliché dan ook, je hebt echt maar een paar ogen.

Droge en geïrriteerde ogen is helemaal niet nodig

Het moet niet nodig zijn dat je aan het einde van de dag smacht naar het moment wanneer je de lenzen uit kunt doen. Door de juiste vloeistof te gebruiken, is er van droge ogen en geïrriteerde ogen veel minder snel sprake. Bovendien is er voor droge ogen een speciale vloeistof beschikbaar die ervoor zorgt dat er meer vocht achter het oog blijft. Heb je dus droge ogen, dan doe je iets niet goed.

Bespaar niet op de goede vloeistof

Het is gewoon niet slim om juist op de lenzenvloeistof te willen besparen. De kans dat je een ooginfectie oploopt door het gebruik van de verkeerde vloeistof is groot, en met een infectie aan je oog ben je pas echt ver van huis. Totaal onnodig ook. Bezoek de opticien en laat je adviseren over de voor jou perfecte vloeistof. Lenzenvloeistof bestel je op Lens2Day.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *