sporten carriere
Beweging,  Bewust leven

Waarom sporten belangrijk is voor je carrière

Dat sporten goed voor je algemene gezondheid is, hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Maar heeft het nog voordelen die je op andere vlakken kan inzetten, zoals in je werkleven? Wij leggen je uit wat de relatie is tussen sporten en je carrière.

Dit is wat goede ondernemers doen

Eelco Smit schreef ooit het volgende: “Wil je een goede ondernemer worden? Ga hardlopen”. En daar sluiten wij ons zeker bij aan. Door te sporten (hardlopen, fietsen, cross fitness, tennissen..) verbeter je je algemene gezondheid.

Door te sporten wordt je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker. En juist dat is ontzettend belangrijk in je carrière. De hoeveelheid banen waarin je met je handen moet werken worden steeds kleiner. De banen waar jij van 9 tot 5 achter je laptop zit worden alsmaar groter. En dat moet je zowel fysiek als mentaal aankunnen.

Fysiek sterk op je werk?

Als we het toch over de “computer-baan” hebben: heel goed voor de gezondheid is het niet. Je zit veel stil en je bent sneller geneigd om niet rechtop te zitten. Gevolg: een beginnende boggel. Je weet wel, zoals bij de klokkenluider. Oké, misschien niet zo extreem, maar die rechte houding is bij veel werknemers ver te zoeken.

Door je rug en je schouders goed te trainen, neem je binnen de kortste keren een betere houding aan. Want daar zit het hem vaak in, de rug- en schouderspieren zijn vaak niet goed ontwikkeld. Of ja, ontwikkeld.. Ze worden gewoon té weinig aan het werk gezet en dat zorgt ervoor dat je scheef gaat lopen en zitten.

Mentaal sterk op de werkvloer

We moeten niet alleen fysiek sterk zijn, maar ook mentaal sterk zijn. Er zijn altijd klusjes op je werk waar je liever niet aan begint, zoals de belasting of die ene offerte die je moet opsturen. Als je mentaal niet sterk in je schoenen staat, lever je half werk en daar wordt niemand blij van.

Door te sporten, kom je pas echt te weten hoeveel kracht je lichaam heeft. En door de focus op jou en je lichaam te houden, word je mentaal alsmaar sterker. Sporten heeft dus echt alleen maar voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *