kinderfeestje springkussen
Beweging

Springkussen huren? 5 tips!

Het is binnenkort tijd voor het kinderfeestje van jouw kind. Het is al lastig om te bedenken wat je wilt doen op het feestje. Nu ben je eruit om een springkussen te huren. Maar weet je niet wat praktisch is en het leukste voor de kinderen. Lees daarom hier waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een springkussen bij een kinderfeestje. 

1. Sta stil bij het thema

Deze lijkt vanzelfsprekend, maar is wel essentieel. Heeft het kinderfeestje een thema? Wat vinden de vriendjes en vriendinnetjes van jouw kind leuk? Je kunt echt iets toevoegen, door bijvoorbeeld een Cars springkussen te kiezen of een prinsessenspringkussen voor jouw dochtertje.

2. Bepaal voor wie het is

Daarnaast is belangrijk om de leeftijdscategorie van de kinderen in het oog te houden. Is het kussen geschikt voor de leeftijd van de uitgenodigde kinderen? Twijfel jij of jouw kind de juiste leeftijd heeft voor een springkussen? Springkussens zijn over het algemeen leuk vanaf 2 tot ongeveer 12 jaar. Het is wel zo dat hoe ouder een kind wordt, hoe meer uitdaging ze kunnen waarderen. Kies bijvoorbeeld een hindernisbaan. En voor kleine kindertjes van 3 tot 4 jaar een simpel springkussen. 

3. Beslis hoeveel personen erop moeten kunnen

Zoek van te voren uit hoe groot het springkasteel ongeveer moet zijn. Hoeveel kinderen komen er op het feestje? Bij de beschrijving van de producten staat altijd wel het maximum aantal personen weergegeven. Je wilt natuurlijk niet een te klein springkussen huren. Besef hierbij wel dat hoe groter het springkussen is, hoe meer het ook gaat kosten. 

4. Denk na over het opzetten

Kijk ook naar hoe intensief het opzetten en afbouwen van het springkussen is. Lukt je dit alleen of heb je hier hulp bij nodig? Bij de grotere springkussens zet vaak het verhuurbedrijf het op. Maar controleer dit even voor de zekerheid. Zo kom jij niet voor verrassingen te staan.

5. Houd rekening met extra’s

Wat heb je verder nog nodig naast het springkussen? Stroom uiteraard. Bij een klein springkussen kun je het eenvoudig aansluiten op een stopcontact. Bij een grotere is het zaak om een stroomgenerator te hebben. Deze kun je vaak huren bij hetzelfde bedrijf als waar je het springkussen huurt. 

En wat als het gaat regenen? Met een grote partytent, wordt het springkussen niet nat. Partytent huren? Dit kan vaak ook bij het verhuurbedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *