winterdip tegengaan
Bewust leven

Tips om de winterdip tegen te gaan!

Waarschijnlijk heb je er vast al een aantal artikelen over gelezen: de winterdip. Die vervelende winterdip.. Het lijkt alsof hij ons elk jaar weer in zijn greep weet te houden. Ben jij er ook wel een beetje klaar mee? Mooi! Want wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij zo snel mogelijk weer van die vervelende winterdip af komt!

1. Vitamine D slikken

Ons lichaam heeft vitamine D hard nodig. Vitamine D zorgt ervoor dat ons lichaam calcium op kan nemen uit onze voeding en dat helpt weer bij sterke botten. Daarnaast speelt vitamine D een belangrijke rol in ons immuunsysteem en de werking van onze spieren. Best belangrijk, dus. Ons lichaam kan alleen vitamine D opmaken dankzij zonlicht en het is dus niet in voeding te vinden.

Maar.. in de winter lijkt de zon nergens te bekennen. Daarom is het goed om vitamine D te slikken, zodat je nog steeds voldoende vitamines binnenkrijgt. Een tekort kan namelijk zorgen voor vermoeidheid en depressie, ofwel: de winterdip.

2. Ga naar buiten!

Het liefst kruip je op de bank met een dekentje en een warme chocolademelk in je hand, maar soms is het toch echt goed om even naar buiten te gaan. Je weet wel, voor een frisse neus. En dankzij de regenbuien zit er ook extra veel zuurstof in de lucht! Iets dat je thuis niet echt kan vinden, met de verwarming aan.

Pak je scooter uit de schuur voor een rondje in de stad, neem je hond mee voor een extra groot ommetje of ga een stukje fietsen. Heb je gelijk wat beweging te pakken!

3. Verwen jezelf

Heb je je vitamine D geslikt en heb je een extra ommetje gemaakt? Verwen jezelf dan ook. De winter betekent koude lucht tegen je wangen, droger haar, droge handen.. Gooi er een avondje verwennen in. Ga lekker in bad, pak je favoriete haarmasker (en gezichtsmasker) erbij en zet een heerlijk relaxmuziekje op. Soms is dat precies wat je nodig hebt.

Wil je een vers masker maken? Met een mix van avocado (goede vetten!) en honing kom je al een heel eind! En eiwit is ook weer goed voor mee-eters. Vaak heb je dit al in huis én het is heerlijk vers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *