vitamine d
Bewust leven

Vitamine D opdoen door simpelweg te ‘chillen’

Het klinkt toch heerlijk: vitamines opdoen door een beetje te niksen. Laat vandaag jouw lucky day zijn. Het wordt namelijk steeds lekkerder weer (eindelijk) en daar moet je eens flink van gaan genieten. Want wist je dat jouw lichaam vitamine D aanmaakt zonder dat je er iets voor hoeft te doen?!

Vitamine D door de zon

Als je een kwartiertje met een ontbloot hoofd (dus geen muts of pet) en handen buiten bent terwijl de zon schijnt, maakt je lichaam al voldoende vitamine D op voor een hele dag! Je kan ervoor kiezen om een rondje te lopen in je lunchpauze, maar op een bankje zitten is ook al goed. Klinkt dat niet fantastisch?

Ook thuis vitamines opdoen

Vaak hebben we de motivatie al snel gevonden en duiken we in de lunchpauzes gauw naar buiten. Op zoek naar die vitamine D waar we zo vaak een tekort aan hebben. Maar waarom alleen op werkdagen vitamine D opdoen als dat ook in het weekend kan. Nu voelt het zonnetje nog niet heel warm aan, maar daar komt binnenkort wel verandering in. Voor nu kan je je handen warmen aan een vuurtafel, een kopje thee of koffie.

Vitamine D bijslikken

Je zou het niet denken, maar zelfs mensen die in Spanje wonen kunnen een vitamine D tekort oplopen. En dat terwijl het daar vrijwel altijd zonnig is. Het kan dus zijn dat jouw wandeling tijdens de pauze niet altijd zorgt voor de voldoende hoeveelheid vitamines. Je hebt het liever niet, maar extra vitamine D bijslikken is echt geen ramp. Neem wel even contact op met je huisarts of diëtist, want teveel vitamine D is ook weer niet goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *