voedingskussen
Bewust leven

Voedingskussen tijdens zwangerschap

De zwangerschap is de belangrijkste ontwikkelingsperiode voor een kind en iedere ouder wil er daarom zeker van zijn dat de zwangerschap optimaal verloopt voor de baby en de mama. Toekomstige moeders hebben vandaag vaker een baan en blijven graag werken tot net een paar weken voor de bevalling. 

Een voedingskussen of een zwangerschapskussen kan het belangrijke verschil maken tussen slapen en niet slapen tijdens een zwangerschapsperiode. Voldoende rust voor de mama tijdens de zwangerschap is een niet te onderschatten factor in de ontwikkeling van het kind. Voor een actieve zwangere vrouw is een zwangerschapskussen of een voedingskussen daarom een absoluut onmisbaar comfort. En wat voor de mama comfortabel is, is dat automatisch ook voor het ongeboren kind.

Ergonomische luxe kan daarbij de bevalling positief beïnvloeden. En ook na de geboorte is het voedingskussen – ook voor de baby – lekker handig bij het voeden natuurlijk. Je kunt tijdens de zwangerschap kiezen voor een groot zwangerschapskussen die je in een halve cirkel om je heen kunt wikkelen. 

En daarna

Als je je pasgeboren kleintje eindelijk in je armen hebt, weegt je baby nog bijna niks. Toch merk je dat je tijdens het voeden last kunt krijgen van je nek of armen.  En uiteraard hoe groter je spruit wordt, hoe zwaarder hij/zij weegt. Dat kan een aanslag zijn voor je onderrug, nek en schouders. Met een voedingskussen heb je de juiste ondersteuning en geniet je van maximaal comfort. Bovendien ligt je baby zacht en geborgen en wordt jouw lichaam hierbij op een aangename manier ontlast. Borst- of flesvoeding geven is zo voor beiden een heerlijk rustmoment. Een voedingskussen is onmisbaar tijdens deze intieme momenten.

Er zijn verschillende hoge kwaliteit voedingskussens te krijgen van merken als Jollein, Doomoo, Bamboom en Form Fix. Welke je kiest hangt af van je voorkeuren qua vulling en design.

Hoogwaardig materiaal

Het superieure voedingskussen is vervaardigd uit hoogwaardig katoen en door de rits eenvoudig te wassen. Je kunt kiezen uit een voedingskussens dat gevuld wordt met polyester of een kussens gevuld met micro styroporkorrels (EPS parels). Deze kleine parels kunnen niet samengedrukt worden en daarom zitten de kussens bijvoorbeeld beter dan andere kussens. Ook zorgen de microkorrels voor een betere verluchting en voor afkoeling. De hoes bestaat ofwel uit 100% van het fijnste katoen ofwel uit katoen, acryl en afwasbaar polyester. Je kunt kiezen voor een voedingskussen uit bijvoorbeeld 100% biologisch bamboe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *