kinderopvang
Bewust leven

Waarom een kinderopvang? 3 redenen

Je bent veel aan het werk en wilt wel dat er goed voor jouw kindje gezorgd wordt. Uiteraard wil je ook niet te vaak een beroep op familie en vrienden doen. Een kinderopvang lijkt een perfecte uitkomst. Maar gaat het misschien een beetje tegen je gevoel in om jouw kind ergens achter te laten? Dat is nergens voor nodig. Maar je bent zeker niet de enige! In deze blog 3 redenen voor de kinderopvang.

Sociaal en goed voor de ontwikkeling

Op de opvang kan jouw kindje contact maken met andere kinderen. Dit is vaak voor het eerst dat ze deel uitmaken van een groep. Door dit groepsverband, gaat de sociale ontwikkeling vaak heel hard. Je zult daarom zien dat medewerkers van de opvang constant bezig zijn om interactie tussen de kinderen aan te moedigen. Ook door van andere kinderen gedrag af te kijken, zal je zien dat jouw kind zich in een hoger tempo ontwikkelt. 

Gespecialiseerd personeel

Dit is misschien wel de belangrijkste reden. Jouw kind is in goede handen. Ondanks het gevoel dat je kunt hebben, wanneer je jouw kind bij de opvang “achterlaat”. Moet je je beseffen dat iedere medewerker een gediplomeerd pedagogisch medewerker is. Ze kunnen het gedrag van jouw kind goed inschatten en hem of haar helpen bij wat er op dat moment nodig is. 

Getest op veiligheid en vertrouwdheid

Je wilt natuurlijk dat het kinderopvang een veilige plek voor jouw kind is. Uiteraard wordt je niet zomaar een kinderdagverblijf en zijn hier strenge eisen aan verbonden. Dit wordt jaarlijks geïnspecteerd door de GGD. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Met deze eisen wordt het maximale gedaan om jouw kind een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Ook controleert de GGD de medewerkers. Of zij wel de tijdens juiste skills hebben en of de groep juist op elkaar afgestemd is. 

Het is heel normaal dat het gek voelt om jouw kind bij de kinderopvang te laten. Maar het is juist een uitkomst. Waar jouw kind een hele leuke en leerzame tijd kan hebben. Op zoek naar een kinderopvang in Groningen? Bekijk dan de website van Jabadoo.

Bron: https://www.jabadoo-kinderopvang.nl/buitenschoolse-opvang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *