hardlopen samen
Beweging

Rondje hardlopen? Dit is waarom je samen moet hardlopen!

Hardlopen is een perfecte sport. Het is gratis, je kan het altijd en overal doen en het enige wat je nodig hebt is een goede sportoutfit en een portie motivatie. En je kan zelf bepalen wanneer je gaat hardlopen. En zoals alles is ook hardlopen leuker met z’n tweeën. Wij leggen je uit waarom je beter met een partner kan hardlopen!

Gezelligheid tijdens je volgende run

Als je met je partner, een goede vriend of vriendin of misschien zelfs je collega gaat rennen, werk je niet alleen aan jezelf (want: sporten), maar werk je ook aan de relatie met je hardloopmaatje. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Je houd het langer vol

Ooit al eens samen gerend? Dan heb je vast al wel gemerkt dat je het langer volhoudt dan wanneer je alleen gaat hardlopen. Je wil niet na die eerste 1,5 kilometer al stoppen voor een kleine break, dus maak je er 2 kilometer van. En je kan elkaar ook nog eens goed motiveren, waardoor jullie beide een betere run neer kunnen zetten!

Betere ademhaling

Als je met een partner gaat hardlopen, is de kans groot dat jullie ook tijdens het rennen gesprekken hebben. Nu voelt dat snel als een flinke opgave (want rennen + praten = niet altijd de beste combinatie). Maar doordat je blijft praten, heb je ook een betere ademhaling. Probeer het zelf maar eens. We zijn geneigd om (te) lang onze adem in te houden, waardoor we de controle over onze eigen ademhaling kwijtraken. Door te praten, forceer je je lichaam om weer in een goed ritme voor ademhaling te komen.

Nog wat tips voor je volgende hardlooprondje:

Tips zijn natuurlijk nooit mis. Daarom hebben wij nog een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Zorg dat minstens één iemand een horloge/stopwatch omheeft, zodat jullie kunnen meten hoe lang jullie lopen en hoe lang jullie ‘wandelen’ om even uit te rusten.
  • Geef aan wanneer je even wil stoppen. Het kan zijn dat jouw renmaatje een betere conditie heeft. Daar is niets mis mee, iedereen moet ergens beginnen. Zodra je merkt dat je even op adem moet komen, vindt je maatje het vast niet erg om even een minuutje te wandelen.
  • Kies een omgeving waar jullie je beiden prettig in voelen. Wil je niet langs een restaurant of boulevard rennen? Dan zijn er vast nog genoeg andere parken of straten om te rennen. En als je van tevoren je route uitstippelt, kan je gelijk zien hoeveel kilometer je volgende hardlooprondje is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *