gynaecologie
Bewust leven

Wanneer een beroep doen op gyneacologie Amsterdam?

Een afspraak maken bij de dienst gynaecologie Amsterdam kan er voor zorgen dat u meteen een antwoord ontvangt op enkele prangende vragen waar u mogelijks mee wordt geconfronteerd. Heel wat verschillende zaken kunnen aan de basis liggen van uw beslissing om een afspraak te maken bij de dienst gynaecologie. Misschien heeft u bijvoorbeeld wel vragen over anticonceptie of ervaart u de vervelende effecten van de menopauze. Anderzijds is het natuurlijk ook mogelijk dat u gewoon een gynaecologische check wil laten uitvoeren. Bent u ook van plan om een afspraak te maken bij de dienst gynaecologie Amsterdam? Dan is het beslist een aanrader om even de informatie door te nemen hier op deze pagina!

Het laten uitvoeren van een oriëterend fetiliteitsonderzoek

Probeert u al enige tijd om zwanger te worden, maar wil dit niet meteen lukken? In dat geval kan het interessant zijn om een oriënterend fertiliteitsonderzoek uit te laten voeren. Een dergelijk onderzoek uitvoeren kan aan het licht brengen waarom er tot dusver nog geen sprake is van een zwangerschap. Bovendien is het ook mogelijk om aan de hand van de resultaten van dit onderzoek te bepalen over welke slaagkansen u beschikt om zwanger te worden. In het merendeel van de gevallen is het mogelijk om in navolging van dit onderzoek een passende behandeling op te starten waardoor uw kansen om zwanger te worden aanzienlijk kunnen toenemen. Bovendien spreekt het voor zich dat er dan ook de nodige informatie kan worden verstrekt met betrekking tot bijvoorbeeld intra uterine inseminaties (IUI) of reageerbuisbevruchting (IVF/ICSI). Hoe dan ook, is het duidelijk dat u wel een beetje hulp kunt gebruiken om zwanger te worden? Dan is het zeker de moeite waard om daarvoor een afspraak te maken bij één van de beschikbare diensten gynaecologie Amsterdam.

Voorlichting op vlak van voorbehoedsmiddelen

Voor veel dames die seksuele betrekkingen (willen) hebben is het niet zo voor de hand liggend om uit te maken wat nu voor hen precies de beste oplossing kan zijn op vlak van voorbehoedsmiddelen. Er zijn op de markt tegenwoordig dan ook zoveel verschillende mogelijkheden terug te vinden dat het moeilijk is om door de bomen het bos te blijven zien. Met name een spiraal plaatsen is iets waar veel dames wel voor te vinden zijn. Een spiraaltje laten plaatsen is niet alleen erg eenvoudig en omkeerbaar, daarnaast biedt het ook nog eens doorgaans precies die bescherming waar u nood aan heeft. Heeft u ook nood aan extra voorlichting op vlak van voorbehoedsmiddelen of wilt u meteen een spiraal laten plaatsen? Ook dan is het een aanrader om daarvoor contact op te nemen met een arts van gynaecologie Amsterdam.

Andere redenen om een beroep te doen op gyneacologie Amsterdam

Bovenstaande redenen om een gynaecoloog Amsterdam te contacteren zijn uiteraard nog maar het topje van de ijsberg. In de praktijk is het dan ook zo dat dames omwille van nog heel wat andere redenen er voor kiezen om een afspraak te maken bij een dienst gynaecologie. Denk hierbij aan de onderstaande redenen:

  1. Het laten uitvoeren van een onderzoek na een afwijkend uitstrijkje;
  2. Het laten uitvoeren van een gynaecologische check;
  3. Het laten uitvoeren van een hysteroscopie;
  4. Het verhelpen van menstruatieproblemen;
  5. Het behandelen van de effecten van de menopauze;

Ervaart u zelf ook bepaalde, gynaecologische klachten? Blijf daar dan zeker niet te lang mee lopen en kies er bij voorkeur zo snel mogelijk voor om contact op te nemen met een gynaecoloog in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *