sporten leuk maken
Beweging

Zo maak je sporten nog leuker!

Voor sommigen is sporten al best een uitdaging. En met de donkere avonden in het vooruitzicht lijkt het ons nog een stuk lastiger gemaakt te worden. Hoe maak je sporten nou leuk, vooral in het najaar? Geen nood, wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

1. Koop een nieuwe sportoutfit voor jezelf

Niets is leuker dan wat tijd aan jezelf te besteden, toch? Bij het kopen van een nieuwe sportoutfit kan je je weer focussen op die strakkere buik waar je al weken voor hebt gesport of pas je eindelijk die sportlegging in een kleinere maat. En dat mag gevierd worden! Nike, Adidas en Under Armour hebben hele fijne sportkleding, maar qua kosten kan het best hard gaan. Wacht daarom nog even tot Black Friday. Over 1,5 maand scoor jij namelijk sportoutfits met flinke korting! Benieuwd naar de kortingen? Bekijk alle deals op BlackFridaySale.nl.

2. Sport met een maatje

Alles is leuker als je het met iemand anders doet. Samen met een vriend of vriendin een rondje hardlopen, met je partner aan de gewichten hangen in de sportschool of met een familielied meedoen aan de nieuwe bootcamp lessen in de buurt.

Tevens kan je elkaar een beetje pushen om zo samen nog betere prestaties te leveren! En misschien nog wel het belangrijkste: je moet nu wel hele goede excuses hebben om op de bank te blijven liggen, want jouw sportmaatje gaat het daar zeker weten niet mee eens zijn!

3. Beloon jezelf van tijd tot tijd

Tegenwoordig moeten we zoveel van onszelf. Gezond eten, sporten, al onze relaties opbouwen, en ohja.. Gewoon werken. Beloon jezelf daarom elke maand met iets kleins, zoals bijvoorbeeld verse bloemen of een massage.

Nog leuker is het als je doelen stelt. Voorbeeld: ik wil binnen 2 maanden een centimeter in buikomvang kwijt zijn. Als je dat na 2 maanden hebt gehaald, mag je jezelf belonen op een lekker parfum of een bezoekje aan de kapper.

4. Ga voor afwisseling

Wij Nederlanders zijn dol op patronen. Heb je eenmaal een workout gevonden waarbij je als een raket gaat (10 minuten fietsen, half uur HITT, losse oefeningen en daarna nog een buikspierkwartier)? De eerste paar keer voelt het alsof je de hele wereld aankan. Maar na een aantal keer wordt het standaard en is het meer een routine dan een uitdaging.

Blijf op zoek naar nieuwe oefeningen en misschien zelfs volledig nieuwe sporten! Zo houd je het voor jezelf leuk om te blijven sporten. Want echt waar: zelfs topsporters hebben soms even wat variatie nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *