Zorgverzekering zwanger
Bewust leven

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zorgverzekering als je zwanger bent

Wanneer jij zwanger bent, is het zeker verstandig om eens wat meer tijd in de zorgverzekering te steken. Tijdens je zwangerschap komen er verschillende dingen bij kijken, zoals bevalling en kraamperiode. Hierdoor maak je extra zorgkosten. Een deel wordt vergoed vanuit de basisverzekering, alleen voor sommige behandelingen is het slim om een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Lees hier meer over zorgverzekeringen en zwangerschap.

Er is geen ‘beste’ zorgverzekering voor zwangeren

Het vervelende is dat er niet een ‘beste’ zorgverzekering is voor zwangere, dit komt namelijk doordat iedereen verschillend is en dus ook verschillende zorgbehoeftes. Daarom is het altijd belangrijk om zorgverzekeringen te vergelijken met elkaar. 

Je bent wettelijk verplicht om in ieder geval een basispakket van je zorgverzekering te hebben. Heb je dit niet, dan krijg je na een paar waarschuwingen hoge boetes en word je automatisch alsnog ingeschreven bij een zorgverzekeraar. Het is tevens handig om een basispakket af te sluiten die bij jou past, aangezien er veel wordt vergoed rondom de zwangerschap, denk hierbij aan:

  • Afspraken en controles bij de verloskundige.
  • Echo’s voorgeschreven door de huisarts, verloskundige of gynaecoloog.
  • Bloedonderzoek
  • Medische nazorg na een bevalling (door gynaecoloog).
  • Bevallen in het ziekenhuis (als het medisch noodzakelijk is).

En nog veel meer!

Hoe zit het met zwangerschap en eigen risico?

Sommige zwangerschapskosten die vanuit de basisverzekering vergoed worden, vallen niet onder het eigen risico. Het is dus belangrijk om in kaart te krijgen wat wel onder eigen risico valt en wat niet.

Verloskundige en kraamzorg, hiervoor betaal je geen eigen risico. Voor bloedonderzoek en gynaecologische hulp dan weer wel! Let hier dus goed op. Hieronder is een schema te zien die overzichtelijk weergeeft wat wel onder het eigen risico valt en wat niet. 

Valt onder het eigen risicoValt niet onder het eigen risico
BloedonderzoekKraamzorg
Ambulance om naar het ziekenhuis te komenEcho’s voorgeschreven door de huisarts, verloskundige of gynaecoloog
Medische nazorg na een bevallingZiekenhuisopname tijdens zwangerschap in verband met complicaties
Gynaecologische hulpVerloskundige hulp door een huisarts en een verloskundige
Vruchtwaterpunctie en vlokkentestMedische noodzakelijke verloskundige hulp door een gynaecoloog
GeneesmiddelenZiekenhuisopname bij bevalling in het ziekenhuis
Hulp bij zwangerschap20-weken echo 

Op zoek naar een goedkope zorgverzekering?

Wij snappen als geen ander dat je graag niet te veel wilt betalen voor een zorgverzekering. Het is daarom erg belangrijk om verschillende zorgverzekeraars te vergelijken, zodat jij de goedkoopste zorgverzekering van 2020 te pakken hebt. Verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken kan heel handig zijn! Je kan namelijk precies invullen wat je behoeftes zijn en wat je graag vergoed wil hebben. Dit kan bijvoorbeeld een aanvullende verzekering zijn of een tandartsverzekering. Op die manier kom jij erachter welke zorgverzekering het beste bij jou past en ook nog eens het goedkoopste is. Meer weten over het afsluiten van bijvoorbeeld een zorgverzekering voor je gezin? Dat kan, want er zijn verschillende zorgverzekeringen die speciaal gericht zijn op gezinnen. Ben je in verwachting van je eerste kindje? Dan zul je in 2020 onderdeel zijn van een gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *