thuis sporten
Afvallen,  Beweging,  Bewust leven

Handige tips om thuis te gaan sporten

Om zelf te gaan sporten moet je een goede zelfdiscipline hebben. Vooral als je het thuis wilt gaan doen. Je kan dan eventueel gebruik maken van een personal trainer. Sporten is lichamelijk, psychisch goed voor je, het is dus belangrijk dat je het volhoudt zodat je van die voordelen kunt genieten.

Voordat je gaat sporten

Natuurlijk kan je niet zomaar beginnen met sporten. Je moet ervoor zorgen dat je het juiste materiaal in huis hebt. Daarnaast zorg je ervoor dat je er mentaal en fysiek klaar voor bent om te gaan sporten. Als eerste is het van belang dat je een motivatie vindt om te gaan sporten zoals afvallen of gezondere levensstijl toepassen. Zodat je altijd weet waarom je bezig bent. Verder moet je ervoor zorgen dat je altijd tijd vrijmaakt voor het sporten en je er niks tussen laat komen. Want geloof me een smoesje is gauw gevonden. Daarna ben je bijna helemaal ready om te beginnen.

Materiaal aanschaffen

Natuurlijk heb je ook materiaal nodig voor bepaalde oefeningen. Als je gaat winkelen voor materiaal koop dan niet teveel. In het begin moet je namelijk kijken welke oefeningen voor jou schema passend zijn. Zoek dan naar goedkopere versies en sportkleding.

Goede oefeningen

Verder heb je nog een aantal simpele oefeningen nodig die jou op weg helpen naar jouw doel. Makkelijke oefening voor thuis is bijvoorbeeld yoga, het enigste wat je nodig hebt is een matje en YouTube en je kan beginnen. YouTube bevat oneindig veel oefeningen dus je gaat je nooit vervelen.

Toch een personal trainer?

Als je toch niet genoeg zelfdiscipline hebt om zelf aan de slag te gaan dan kan je een personal trainer raadplegen. Voor een training kan je door heel het land wel terecht. Voor een personal training in Roosendaal kan je terecht bij PhysiQ Fitness. Vaak zijn er maar weinig trainers die thuis training komen geven. Een trainer moet verstand hebben van wat jij nodig hebt qua oefeningen. Je wilt jezelf natuurlijk niet blesseren of overbelasten. Daarom laat je de trainer een speciaal programma maken die voldoet aan jouw wensen. Wel moet je meestal het uiterste uit jezelf halen om door te groeien in de oefeningen. Want als je altijd maar oefeningen op niveau doet dan boek je geen vooruitgang. Zo ga je succesvol sporten.

2 Reacties

  • Marie de Jonge

    De juiste materialen in huis hebben is naar mijn idee ook een must. Koop inderdaad ook niet te veel in het begin. Een mat een wat gewichten zijn vaak een goed begin. Denk na over de oefeningen die je wil doen en welk fitness doel je wil bereiken.

  • Mara

    Ik wil binnenkort wat materiaal aanschaffen zodat ik thuis kan trainen. Ik ga nu vooral naar buiten voor cardio oefeningen, maar zou graag wat meer krachttraining willen doen. Ik ga verder op zoek naar een schema dat bij mij past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *