sinaasappels
Gezonde voeding

Waarom je vanaf nu altijd sinaasappels in huis wil hebben

Sinaasappels. Serieus? Waarom sinaasappels? Ik snap het wel hoor. Er zijn zoveel verschillende soorten fruit waar jij waarschijnlijk dol op bent. Een wilde gok: sinaasappels staan niet in jouw top drie. Pak dat lijstje er maar bij en zoek dat potje typ-ex op, want na dit blog staat deze tropische fruitsoort bovenaan jouw top drie te shinen.

Bordevol vitamine C

Om op de gezonde tour te blijven: sinaasappels zitten bommetjevol met vitamine C. Ze beweren zelfs dat je met het eten van één sinaasappel per dag genoeg vitamine C voor die dag binnen hebt. Nu zeg ik niet dat het slikken van een multivitamine tablet geen verstandige keuze is (want: lekker makkelijk). Maar als je de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C al haalt met één overheerlijke snack, lijkt het leven te mooi om waar te zijn. En ja, ik heb het nog steeds over sinaasappels. Niet over de nieuwste Tony’s chocolonely reep. Die is trouwens ook lekker.

Puur natuur

Ik heb ooit gelezen dat iets pas echt puur natuur is als het niet in plastic is verpakt (uitzondering voor de voorverpakte groenten). Een rondje in de supermarkt laat zien dat eigenlijk alleen groente en fruit echt puur natuur is. Gelukkig is onze superfruit de sinaasappel puur natuur. Deze van origine grijze fruitsoort heeft een kunstmatig kusje gehad en ziet er nu wel uit als iets smakelijks. Maar verder is ‘ie echt puur natuur. Denk ik.

Did someone say orange juice?

Sinaasappelsap is een glas vol geperste liefde. Maar tegelijkertijd ook een potje Russisch Roulette, als je het mij vraagt. Het is maar afwachten of de ober (of je ouders) je op dat moment echt mogen. De ene keer is je sinaasappelsap ontzettend lekker zoet (gefeliciteerd, ze vinden je aardig) en het andere moment zegt je zure blik al genoeg (ik zou maar gaan rennen als ik jou was). En dan nog niet gesproken over het pulp, of zoals je moeder zou zeggen: de oh zo gezonde vezels waar je groot en sterk van wordt. Als ik groot en sterk wil worden, drink ik wel koemelkvrije, ongezoete amandelemelk. Want van koemelk is ook een hoop te zeggen. Idee voor een volgend blog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *