podcast voeding gezondheid
Gezonde voeding

Van deze 5 podcasts ga je nog meer leren over voeding!

Podcasts zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Ze gaan over successen op zakelijk gebied, relaties en, drie keer raden: voeding! Een podcast is een aflevering die je kan beluisteren waarin één of meerdere sprekers je meer willen vertellen over een bepaald onderwerp. Omdat er tegenwoordig zoveel verschillende podcasts zijn, kan je door de (digitale) bomen het bos haast niet meer zien. Daarom hier een lijstje met vijf leuke én leerzame podcasts!

1. Gezond Verstand De Podcast

Als je ons redactielid Demi vraagt welke podcast haar favoriet is, zegt ze vast en zeker: ‘Gezond Verstand, je weet wel, van die gozer die bij SLAM! werkte!’. Nog een toevoeging waarom: ‘Elk jaar ga ik met mijn ouders op wintersport en gaan we met de auto weg. Dat betekent: flink wat uren achter elkaar in de auto. Ik hoorde van deze podcast en dacht; ach, ik kan het altijd proberen. En voor ik het wist had ik ze alle vijf beluisterd. Deze is echt een aanrader!’.

In zes afleveringen vertelt Jordi Warners over zijn strijd tegen de kilo’s en hoe het hem dit keer wél is gelukt om er een blijvend succes van te maken in plaats van het eeuwige jojo-effect te ondervinden.

2. Focus Wetenschap

Vaak gaan voedingsblogs alleen over ‘Je moet minder eten dan je verbrand om af te vallen. Succes ermee.’. Gelukkig kwamen er podcasts als Focus Wetenschap die lastige termen, dingen als stofwisseling en gezondheid gerelateerde factoren op een leuke manier uit weten te leggen. Perfect voor op de fiets, in de auto, op de loopband in de sportschool of tijdens een wandeling. Ze hebben naast podcasts over voeding ook leuke afleveringen over de natuur, wetenschap en haken op een leuke manier in op het nieuws.

3. Mijn Vader Is Een Afhaalchinees

Als je op zoek bent naar een podcast met humor heb je hem zojuist gevonden. Deze podcast bestaat uit drie afleveringen waarin de auteur op zoek gaat naar de achtergrond van voeding uit het buitenland die in Nederland een ware hit zijn geworden: afhaalchinees, roti en kebab. De afleveringen duren ook maximaal zo’n 35 minuten, dus perfect voor in de auto onderweg naar je werk of naar huis!

4. Soul On Fire

Klinkt een podcast over voeding alleen niet echt als muziek in de oren en wil jij ook wel eens wat horen over successen op de werkvloer of juist over yoga (heel populair nu!)? Dan is de podcast Soul On Fire echt wat voor jou. Perfect voor wanneer je wat afwisseling wil of gewoon niet zo geïnteresseerd bent in voeding om er een hele aflevering over te luisteren (we don’t blame you).

5. Eindbazen (aflevering 103)

We hebben de beste niet voor niets voor het laatst bewaard. In ‘Eindbazen’ aflevering 103 deelt leefstijlgeneeskunde expert Richard alles over voeding, stress, ontspanning en gezondheid. Zijn doel? De wereld gezonder maken. Want volgens Richard mogen we best wat gezonder gaan leven. En daar heeft hij eigenlijk best gelijk in.. Eindbazen is een podcast van twee toffe mannen die met nog meer professionals in gesprek gaan!

Heb jij nog een toffe podcast die niet mag ontbreken in dit lijstje? Stuur ons dan een mailtje of laat een reactie achter. Zo kunnen we steeds meer mensen inspireren! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *